Ga naar de inhoud

VRT nws: Wereldbekende gamer Ninja heeft huidkanker: “Laat alsjeblieft je huid controleren”

Twitch-streamer Tyler ‘Ninja’ Blevins tijdens een gametoernooi in Las Vegas, 2018

Bron: Getty Images

De Amerikaanse gamer Tyler Blevins, beter bekend als ‘Ninja’, heeft huidkanker. Dat heeft hij zelf bekend gemaakt op X. Met 19 miljoen volgers is de 32-jarige Ninja de populairste streamer op het streamingsplatform Twitch.

Giel Bosmans, VRT nws, 28 maart 2024

Blevins zegt dat hij een moedervlek op zijn voet “voor de zekerheid” liet verwijderen, maar dat het om een melanoom bleek te gaan. Dat is een vorm van kanker in de huid. Daarna liet de streamer het gebied rond het melanoom weghalen om de ziekte zo snel mogelijk onder controle te kunnen krijgen.

Hoewel hij erg geschrokken is, zegt Blevins ook dat hij dankbaar is dat hij de vlek zo snel ontdekte. “Ook de dokters zijn optimistisch dat we hier in een vroeg stadium bij uitkwamen.” Hij moedigt zijn volgers ook aan om zich regelmatig te laten controleren.

Ninja is de populairste streamer van het moment. Via het streamingsplatform Twitch kunnen fans hem live volgen terwijl hij videospellen speelt, voornamelijk  ‘Fortnite’. Door zijn bekendheid was hij zelfs een van de deelnemers bij ‘The masked singer’ in de Verenigde Staten.

Auteur: Giel Bosmans, bron: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2024/03/28/ninja-twitch-streamer-kanker/#:~:text=De%20Amerikaanse%20gamer%20Tyler%20Blevins,streamer%20op%20het%20streamingsplatform%20Twitch.

SPOTWATCH
Zuidleiestraat 12 / 0B, 9880 Aalter